Google Maps, l'aplicació cartogràfica del gegant de Califòrnia, farà un pas més en la seva utilitat com a GPS: començarà a incloure la velocitat màxima de les vies per on circulem. D'aquesta manera, els mapes de Google implementen una de les reivindicacions dels seus usuaris.

El canvi anunciat per Google se suma a la iniciativa presentada per Apple fa tan sols uns dies, durant la presentació de l'actualització del sistema operatiu, iOS 11.

De moment, això sí, no s'ha indicat si Maps donarà informació dels radars, com ja fan d'altres aplicació en l'actualitat, com Waze. De moment, aquesta nova possibilitat s'inclou només si es navega per dues grans ciutats, San Francisco i Rio de Janeiro, encara que progressivament arribarà a d'altres urbs del món.

La firma californiana encara no ha confirmat quines seran les dades d'implementació d'aquest nou servei, però ha assegurat que arribarà a la majoria de països properament. Malgrat tot, una de les qüestions que encara estan en dubte és si també s'advertirà sobre els radars de velocitat fixes.

Descàrrega de mapes

El passat mes de juny Google va deixar entreveure una altra de les novetats de Maps, que permetrà la descàrrega de mapes de països sense necessitat de tenir connexió a Internet. Fins el moment, l'eina no era prou precisa: es podien descarregar territoris molt delimitats a través de quadrats. Les proves de la versió beta del nou Maps a Android han certificat que per fi es podrà seleccionar un país d'una llista per a descarregar tota la seva informació i així navegar sense necessitat de connexió.