Una delegació de la Generalitat encapçalada pel secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, Jordi Puigneró, arribarà aquest diumenge a Dubai per participar a l’IoTx 2017, el principal congrés internacional de l’àmbit de l'Internet de les Coses que es fa a l’Orient Mitjà. Catalunya és, juntament amb Escòcia, l’única nació estrangera convidada a participar en el que ja s’ha consolidat com a cita referent i punt de trobada i negoci ineludible per a emprenedors tecnològics i inversors.

El Govern presentarà l’estratègia SmartCAT i pel paper de l'Internet de les Coses dins d’aquesta estratègia, que té per objectiu "fer de Catalunya un país intel·ligent on ciutadania, empreses i Administració aprofitin el poder de les xarxes, les dades i les TIC en general per millorar la qualitat de vida, crear oportunitats econòmiques i construir una societat millor".

De fet, en els darrers mesos, l’estratègia smartCAT, definida i impulsada per la Generalitat, ha generat un interès notable a escala internacional, i altres països i ciutats com ara Singapur, Dublin, l’Índia i Yinchuan, a la Xina, també han convidat el Govern a presentar-ne els eixos i projectes principals a importants congressos i fòrums. Igualment, també han estat diverses les ciutats, regions i països que han visitat Catalunya i als quals el Govern ha exposat l’estratègia per convertir Catalunya en un hub tecnològic internacional. 

Sobre l’IoTx de Dubai 

El congrés IoTx, del 21 al 23 de maig al Dubai World Trade Center, és una plataforma adreçada a experts regionals i internacionals per discutir els últims esdeveniments en el món connectat, que reuneix els usuaris finals del govern i el sector comercial, innovadors i líders mundials en tecnologia disruptiva, per intercanviar coneixement i experiències, solucions d'avantguarda i fer negocis amb les principals empreses de tot l'Orient Mitjà.

Inscrit dins la Setmana de la Tecnologia GITEX, l'IoTx és una cita obligada per a tothom que vulgui desenvolupar la visibilitat de la seva marca entre els compradors més influents i especialistes d'adquisició d'algunes de les companyies més grans del món. A més, l'any passat l'IoTx va rebre una important representació de funcionaris d’alt nivell, cosa que el consolida com a destinació de referència de governs i empreses que aposten pel creixement intel·ligent.