L'aeroport del Prat ha registrat cues d'al voltant de 60 minuts en els controls de seguretat cap a les quatre de la matinada, després d'iniciar-se a mitjanit la vaga indefinida dels treballadors d'Eulen, per a la que el Govern ha decretat uns serveis mínims del 90 per cent.

Després d'aquestes puntes que s'han viscut de matinada, com en els dies en que s'havien convocat aturades parcials a l'aeroport, l'espera dels passatgers s'ha reduït considerablement i cap a les 7 del matí la situació era de completa normalitat.

En les línies de control dels passatgers que accedeixen a la instal·lació s'han situat ja efectius de la Guàrdia Civil, que reforcen el servei prestat pels empleats d'Eulen després que el Govern prengués aquesta decisió per minimitzar els problemes de seguretat i ordre públic que podria produir-se al Prat a causa de la vaga.

Ahir a la tarda, els treballadors d'Eulen van tornar a rebutjar la proposta mediadora de la Generalitat, que preveia una pujada de 200 euros mensuals en 12 pagues, després de celebrar una assemblea en la qual es van comptabilitzar 150 vots en contra de la proposta, 36 a favor i un vot nul.

Després de conèixer el resultat de la votació, el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, va criticar la "postura molt immobilista" del comitè de vaga i el rebuig a una proposta "raonable", pel que va anunciar que el Govern ha iniciat els tràmits per al laude arbitral, que serà vinculant per a totes les parts.

La consellera de Treball de la Generalitat, Dolors Bassa, va assenyalar també ahir que la mediació del Govern català en el conflicte ha acabat i que ara els correspon negociar a "les dues empreses implicades, Eulen i Aena, i als treballadors".