La Generalitat vol que la plantilla de treballadors d'Eulen, l'empresa que gestiona la seguretat a l'aeroport del Prat, torni a votar la proposta aquest mateix matí. Així ho ha explicat la consellera de Treball, Dolors Bassa, en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, en què també ha dit que si no s'evita la vaga indefinida convocada per a dilluns, "la situació pot ser caòtica".

Bassa considera que en la votació d'ahir hi havien de participar tots els treballadors. Recordem que només van votar 176 dels 405 empleats; és per això que els ha animat a fer-ho si es torna a celebrar, tal com proposen des de la Generalitat, "perquè es tracta d'un conflicte que ha paralitzat el país".

Ahir dilluns es votaven les opcions seguents: 

  • 200€ per 12 pagues (opció proposada per la Generalitat)
  • 200€ per 15 pagues (opció recomenada pel comitè)
  • 250€ per 15 pagues
  • 350€ per 15 pagues (opció que reclamaven els treballadors d'Eulen en un principi)

L'opció guanyadora va ser la tercera. La consellera de Treball es pregunta per què es van plantejar quatre opcions quan "el que s'havia de votar era 'sí' o 'no' a la proposta de la Generalitat". 

Bassa ha recordat que "nosaltres només podem mediar en el conflicte laboral, la resta és un tema de seguretat que depèn de l'Estat". En aquesta mateixa línia, ha reclamat aquestes competències de seguretat, al·legant que els Mossos se'n podrien fer càrrec. La consellera s'ha mostrat convençuda que la Generalitat gestionaria molt millor l'aeroport perquè hi és més a prop. "Es més fàcil treballar i entendre les coses des d'aquí que des d'un despatx de Madrid", ha dit.

Finalment, ha reconegut que aturar la vaga indefinida és complicat, però que tot i això proposaran al comitè de vaga una votació perquè així evitin el laude obligatori, "que no agradaria a ningú". La titular de Treball ha recordat que el laude seria competència del Govern espanyol i que hauria de passar pel Consell de Ministres, però ha avisat els vigilants dels controls de seguretat de l'aeroport que amb aquesta opció "hi perden", perquè la resolució final no serà "per consens de l'empresa, ni dels treballadors ni per ningú".

No ha volgut acabar sense demanar "respecte al comitè per la quantitat d'hores invertides en la mediació".