Conscient del darrer any de polèmiques al seu voltant i del seu nomenament com a Major dels Mossos, Josep Lluís Trapero ha tancat el parlament del seu primer Dia de les Esquadres amb el màxim rang del cos demanant posar els comptadors a zero. Com ho ha fet al llarg dels anys que ha estat comissari en cap, ha demanat disculpes pels errors comesos i ha promès millores per als 17.000 agents del cos: "17.000 disculpes pels moments que no he estat a l'altura i 17.000 promeses per fer-te sentir com n'ets d’important per al nostre futur".

I ha retrocedit fins als seus orígens com a metàfora per rebre l'aprovació del cos: "Dimarts, quan em van nomenar Major, em van tornar a nomenar mosso d'esquadra".

"Mossos i mosses que podeu estar orgullosos del treball que feu. Una policia professional, prestigiada, reconeguda, que no fa por. Una policia confiable, compromesa, propera que no posa barreres", ha dit Trapero del cos dels Mossos d'Esquadra.

El màxim responsable policial dels Mossos s'ha fet seves les paraules que dimarts va pronunciar el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en l'acte de presa de possessió de Major quan va parlar de la policia social. "Connecta amb la idea que la policia esdevé un dels serveis bàsics de la ciutadana. Un pilar sobre el qual es desenvolupen les societats modernes. Com més l'enfortim, la professionalitzem, més policia social, més benestar de la ciutadania", ha dit.

I ha parlat del futur: "Tenim grans reptes per davant que afectaran el policia del futur, especialment els comandaments haurem d’estar amatents a aquests canvis".

El Major dels Mossos ha destacat com a màxims reptes del cos la lluita antiterrorista a què actualment es dedica ja el 32% del patrullatge, i a la lluita contra els robatoris amb força a domicili per la qual ha anunciat un nou grup polivalent que coordinarà informacions arreu del territori.

Un record per als que no hi són

Durant el seu parlament, Trapero ha tingut un record per als dos agents rurals morts a Aspa a trets d'un caçador i per al comissari David Piqué, mort el setembre passat sobtadament i altament reconegut pel cos i pels seus responsables polítics. En l'acte, de fet, s'ha donat la medalla a títol pòstum tant a Piqué com a les dones i fills dels dos agents rurals.

Esquadres 2017 agents rurals