En tot l'espionatge que fa la policia per impedir el referèndum, de qui costa trobar més rastre és de Josep Maria Jové. El cervell del referèndum i tota la logística, segons admeten els mateixos investigadors, és el que ho posa més difícil a la Guàrdia Civil. 

Primer, perquè no dona detalls en les converses telefòniques, conscients que se l'està espiant.

 

 

I segon, perquè utilitza una aplicació de missatgeria per al mòbil que, a dia d'avui, la Guàrdia Civil encara no ha pogut desencriptar.

De fet, un cop ja ha passat el referèndum, el 5 d'octubre, la policia demana autorització al jutge perquè dos agents, fent-se càrrec de la custòdia de les proves, portin el mòbil fins a Alemanya, a l'empresa Cellebriti, per poder aconseguir descodificar la informació que hi ha dins l'Iphone 6 de Josep Maria Jové. El jutge ho autoritza l'endemà mateix.

 

Hi ha un altre mòbil que ha portat mal de caps als investigadors. És l'aparell de Joan Manuel Gómez, cap de riscos del CESICAT. La Guàrdia Civil encara no ha pogut obrir l'aplicació SIGNAL i extreure'n tots els missatges.

 

La Guàrdia Civil acaba demanant autorització al jutge per traslladar el mòbil al Grup de Delinqüència Econòmica i Tecnològica i si, tot i així, aquesta unitat tampoc pot desencriptar la informació, demana permís per portar el mòbil fins a Madrid perquè se n'encarregui l'Àrea Electrònica del SECRIM, el servei de criminalística de la Guàrdia Civil.

La petició es fa 2 dies després del referèndum. I encara no consten en el sumari els resultats.