No és res nou. Una altra vegada, les paraules d'un capellà han sacsejat la societat i han aixecat una polèmica que ha estat, fins i tot, denunciada pel sindicat CGT per "apologia del masclisme i de l'adoctrinament en la submissió de les dones". Es tracta del mossèn de la Bisbal del Penedès, un capellà polonès que a partir de l'1 de setembre serà el nou rector d'aquesta població.

Vladimir, que fa dos anys que viu a Catalunya, va instar les dones a ser "submises amb els homes, com Maria –patrona d'aquesta localitat–" durant la missa de la festa major del poble del passat 15 d'agost i les va emplaçar a "quedar-se a casa", fet que no ha agradat gens al municipi tarragoní pel paper que ocuparà el capellà d'aquí a ados dies. 

L'alcaldessa, Agnès Ferrer, ja ha condemnat aquestes dures paraules i les ha titllat d'"arcaiques" i de "no estar gens ajustades a la societat", tot i que ha reconegut que el capellà és "molt estricte, simpàtic i cordial", segons publica DelCamp.cat.

Pegar sí, matar no

Els diferents disbarats que alguns capellans tenen el valor de posar en veu alta han ocupat diferents espais als mitjans i a les converses de la societat. Fa dos anys, el rector de Caena va aventurar-se a justificar la violència de gènere de fa 30 anys assegurant que, en aquella època, "un home s'emborratxava i arribava a casa seva, pegava la dona, però no la matava com avui, eh? Avui és que la mata, o ell o ella a ell" perquè –continuava afegint llenya al foc– "abans hi havia un sentit moral i uns principis cristians que avui no hi ha".

Va dir-ho a l'inici de la missa de la primera comunió fa poc més de dos anys a l'església de la Immaculada Concepció d'aquesta localitat, on també va atrevir-se a deixar anar que "abans existien els manaments" i, en aquest sentit, "sabia que hi havia un cinquè manament que deia 'no mataràs'". El problema, a parer seu, és que avui "ningú sap què són els manaments, ni hi ha frontera entre el bé i el mal" perquè "Crist ha desaparegut de la nostra societat".

Avui, la polèmica torna a sortir a la llum i la xarxa se'n torna a fer ressò, entre ells, el periodista Quim Monzó, que ahir demanava amb ironia a través de Twitter que "atureu les rotatives".