El principal sospitós de l'assassinat de David Bernat a Tailàndia,  Artur Segarra, ha estat condemnat a mort aquest divendres a Bangkok. El català està acusat de tretze delictes, entre els quals es troben el segrest, robatori, extorsió i assassinat premeditat, un delicte castigat a Tailàndia amb la pena capital. Si confessa o col·labora, podria reduir la pena a cadena perpètua.

Si és declarat culpable, encara tindrà dues oportunitats de recórrer la condemna, davant el Tribunal d'Apel·lacions i el Tribunal Suprem, i quan la sentència sigui ferma, podrà sol·licitar clemència a la Casa Reial per rebaixar el càstig, encara que aquesta última possibilitat depèn del Departament de Correccionals.

L'acusat va ser detingut el 7 de febrer del 2016 per les autoritats cambodjanes a la localitat de Sihanoukville, on havia fugit dos dies abans, i lliurat a la policia tailandesa la següent jornada.

Pausa en l’aplicació de la pena capital

El 2009, Tailàndia va executar per última vegada dos convictes que van ser condemnats a mort per narcotràfic, abans d'aplicar una pausa indefinida no regulada al compliment de la pena capital.

L'últim ajusticiament per un delicte d'assassinat data del 2003, any en què el país va canviar el mètode de les execucions de l'afusellament a la injecció letal.

Segons dades d'Amnistia Internacional, a les presons de Tailàndia hi havia a final de passat any 427 presos en el corredor de la mort, 24 d'ells estrangers.

Un australià va ser sentenciat a mort el passat 7 de febrer per un cas d'assassinat, desmembrament i destrucció de proves similar a la causa contra Segarra.