Centenars d'automobilistes estan retinguts en diverses vies d'entrada a Barcelona per controls policials antiterroristes. Així ho han confirmat els Mossos a El Nacional, tot i que han apuntat que aquests controls formen part del dispositiu de seguretat antiterrorista habitual, a causa del nivell 4 sobre 5 d'alerta. 

Tot i que els Mossos no han confirmat en quins punts hi ha controls, per qüestions de seguretat, s'han registrat fortes retencions a l'autopista C-33 entre la Llagosta i Barcelona, a l'AP7 entre Martorell i Barcelona, en aquesta mateixa via a l'altura de la Roca del Vallès en sentit Tarragona i la capital catalana, i a la C-16 a l'altura dels túnels de Vallvidrera.

WhatsApp Image 2017 09 12 at 14.50.20

El dispositiu de seguretat antiterrorista dels Mossos, que s'emmarca dins el nivell d'alerta 4 sobre 5, permet als agents intensificar els controls en dies concrets i llocs sensibles. Tot i això, segons el cos policial, no consta que la intensificació d'aquest dimarts respongui a cap motiu concret. 

Punts de retenció

El Servei Català de Trànsit ha informat a través de Twitter que hi ha punts de regulació de trànsit en aquests tres punts de la xarxa viària catalana i informa d'aquestes retencions al seu web.

La retenció més important és la que causa circulació amb congestió entre els quilòmetres 84 i 87 de la C-33, en sentit Barcelona, des de les 11.42.

Una altra retenció que provoca circulació amb congestió és la que afecta un tram de 3 quilòmetres de l'AP7, en sentit Tarragona, des de les 12.28 hores, segons l'SCT.

En aquesta mateixa via es registra una altra retenció de mig quilòmetre a l'altura del peatge de Martorell, en sentit Barcelona, des de les 12.02 hores.