La Razón trenca el silenci i dóna una explicació als seus lectors sobre les presumptes coaccions a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes. Ho fa en un editorial titulat "La veritat per damunt de tot", i justifica el seu silenci dient que han esperat que els seus directius compareguin davant del magistrat per finalment poder transmetre als lectors "la veritat pura i dura". 

"Mai, mai, mai", unes paraules que es repeteixen en més d'una ocasió, són les que ha fet servir el director del diari, Francisco Marhuenda, per afirmar que mai ha coaccionat ni pressionat a la presidenta de la Comunitat de Madrid, ni ha inventat cap mena d'informació contra Cifuentes. "Qui es podria imaginar que des d'un diari es pugui coaccionar algú?", afegeix el president de La Razón, Mauricio Casals

L'editorial diu que els mitjans han aprofitat aquesta situació per "pescar en un riu regirat i encoratjar una causa contra el nostre president i el nostre director, que ha posat en dubte la professionalitat dels professionals del diari". Pel que fa a les gravacions entre Marhuenda, Casals i Edmundo Rodríguez, directiu del Canal de Isabel II, on es titlla a Cifuentes de "zorra" i "puta", el director es justifica dient que només es tractava d'una conversa per "animar" un amic que "estava molt desesperat". 

Segons l'editorial, aquestes converses formaven part d'un context col·loquial entre dos amics en què un estava "molt desesperat" per la seva destitució del Canal. Sembla que en una conversa "on hi havia molt afecte", aquests termes es van fer servir per transmetre "consideració i caliu amb l'afectat". El text afirma que són paraules que s'han extret d'un context més gran i d'una conversació més llarga. 

Relació cordial amb Cifuentes

El diari assegura que té una relació cordial amb la presidència de la Comunitat de Madrid i que té tolerància zero amb la corrupció, posició que es comparteix amb el cas de les irregularitats del Canal. "No ens podem permetre vacil·lar amb el compromís que tenim amb l'ètica, i per tant col·laborarem amb la Justícia", conclouen des de La Razón.