El president de la Fundació Gala-Salvador Dalí, Ramon Boixadós, ha mort aquest dissabte als 89 anys, segons ha informat la mateixa fundació en un comunicat.

Boixadós havia assumit el 1991 la presidència de l'entitat amb l'objectiu d'estudiar i investigar l'obra i vida de Salvador Dalí i projectar "l'herència daliniana per tot el món". Segons han destacat en el comunicat la patronal i el comitè de direcció de la fundació, Boixadós va convertir l'entitat "en una institució referent a nivell mundial pel que fa la gestió i la defensa del llegat" de Dalí.

Nascut a Figueres el 31 de desembre de 1927, doctor enginyer industrial per l'Escola Tècnica Superior d'Enginyers Industrials de Barcelona, Boixadós va ser president de Renfe entre 1983 i 1985, així com d'Ibermutuamur, d'Exel (Iberia) Grupo i de Cálculo y Tratamiento de la Información SA.

Boixadós també va ser coordinador general de les obres olímpiques de Barcelona de 1989 a 1992, conseller delegat de la Vila Olímpica, conseller en el patronat del Museu Olímpic de Lausana, Hewlett Packard Iberia, Madrid Palace Hotel, Hotel Ritz Madrid i Fecsa, entre d'altres càrrecs, segons es recorda en el comunicat.

Va ser distingit amb la Gran Creu d'Alfons X El Savi, la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, la Medalla d'Or de la Universitat Complutense de Madrid i la Fulla de Plata de l'Ajuntament de Figueres, entre d'altres distincions.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha expressat el condol per mitjà de twitter:

Puigdemont ha ressaltat la "feina enorme" i la "saludable ironia" de Boixadós.