Un jutge de Sabadell ha imposat sis mesos de presó a la propietària d'una gossa que va maltractar l'animal i va acabar causant-li la mort. Els fets van passar el desembre del 2015 quan uns veïns de Castellar del Vallès van trobar la gossa ferida i ensangonada en un contenidor d'escombraries; l'animal presentava senyals d'haver estat agredida. 

La van portar a la dependència de la policia local on la va recollir la Protectora Caldes Animal que, juntament amb l'Associació per a la Defensa d'Animals de Castellar del Vallès, van presentar la denúncia a les autoritats.

La gossa va ser traslladada a l'hospital de Granollers, on va quedar decomissada pels Mossos d'Esquadra. Hi va ser durant cinc dies fins que va morir. La gossa havia patit un fort cop a la columna que l'havia deixat paraplègica i dos grans talls de ganivet al coll.

La denunciada ha reconegut ara ser culpable davant el jutjat de Sabadell, a canvi de no imposar-li la pena màxima per maltractament animal, que pot arribar als 18 mesos d'empresonament. Amb la pena imposada de mig any, la condemnada no haurà d'ingressar a la presó, ja que es tracta d'un càstig inferior a dos anys i no té antecedents. El jutge també ha prohibit a la dona tenir animals durant tres anys.