Un pres va escapar-se aquest divendres dels jutjats de Vilanova i la Geltrú, emmanillat i quan estava sent custodiat pels Mossos d'Esquadra. Els fets van tenir lloc entre dos quarts d'una i la una del migdia, segons fonts policials han assegurat a El Nacional. Va ser en sortir del jutjat penal número 3, on se'l jutjava, a ell i a tres presos més, per un cas de robatori amb violència.

Després de declarar, el pres es va abraçar amb els altres tres presos que també declaraven, moment que va aprofitar per escapolir-se del control policial. Les càmeres dels jutjats han confirmat que l'home va sortir de les instal·lacions i que anava emmanillat en el moment de la fuga. Es dona la circumstància, però, que el pres té també una altra causa pendent per homicidi, entre d'altres.

Des del moment de la fugida, els Mossos van desplegar un ampli dispositiu amb diverses unitats i amb l'ajuda de l'helicòpter, per poder localitzar el fugat a les rodalies del jutjat de Vilanova i a la comarca del Garraf. Després d'hores de recerca infructuosa, la policia catalana ha difós la seva fotografia a les xarxes socials i ha ampliat la recerca arreu de Catalunya, especialment a la comarca del Baix Llobregat, que és on vivia el fugitiu.

En aquest dispositiu "exhaustiu" i "intensiu", hi participen tant mitjans terrestres com aeris i compta amb diversos controls de carretera. El fugitiu és un home de nacionalitat marroquina, corpulent i 25 anys d'edat que estava pres a la Model.

pres model roberto lázaro 2
presons Un pres s'enfila a la teulada de la Model per provar d'escapar-se Marta Escobar Martí / Roberto Lázaro