Avui declaren davant la jutgessa de Vilanova i la Geltrú la parella del policia mort carbonitzat i el seu amant. Són els principals sospitosos i implicats en la mort de l'agent. Els van detenir dissabte i després de fer els escorcolls a casa seva, on tot apunta que van trobar proves que els incriminen, avui els interrogarà la jutgessa.

Des de la detenció dels dos sospitosos fins avui han anat transcendint informacions de la parella. Com ara que l'amant, Alberto López, es va afaitar els cabells per no deixar rastre. I que ella, Rosa Peral, va demanar vigilància policial després de trobar la seva parella cremada dins el maleter del cotxe.

Tots dos són policies de la mateixa unitat de la Guàrdia Urbana, i el dijous abans del crim, van anar a sopar amb els seus companys. Una setmana més tard, l'altre dijous, la línia d'investigació estava clara i la policia va començar a preparar tot per a la detenció de dissabte.

A l'amant, Alberto López, se'l va veure per Badalona, on vivia, uns dies abans. Va anar a la tradicional Cremada del Dimoni, el dimecres 10 de maig, en plenes Festes de Maig de la ciutat. I els qui el van veure expliquen que ja s'havia afaitat la cresta que s'havia deixat darrerament i que amagava sota la gorra de l'uniforme policial. 

Després de la detenció dels dos sospitosos, els nervis dins la Guàrdia Urbana sembla que s'han calmat. Amb tot, continua sense estar clar el mòbil del crim. Si ha estat passional o si hi ha alguna cosa més al darrere. Què va descobrir el policia perquè el matessin i el cremessin dins el maleter del seu cotxe?

Canvi d'advocat i de bàndol

A propòsit d'això, els dos sospitosos declararan avui representats per advocats d'ofici.

El lletrat de Rosa Peral, que la defensava en el cas de pornovenjança que s'havia de jutjar aquesta setmana però que ha tornat a quedar posposat, ha deixat el cas.

De fet, ha canviat de client. L'advocat, amic de la víctima, ha decidit representar la família del policia carbonitzat. El lletrat diu que ja havia començat a sospitar i que es volia allunyar del cas abans de les detencions.

Els antecedents

Els dos agents detinguts eren companys de treball a la USD i patrullaven junts, i tots dos s'han vist implicats en actuacions polèmiques del cos, han informat fonts coneixedores.

Ella va ser un dels agents que va participar en una intervenció a Montjuïc contra el top manta el 9 d'agost del 2014, en la qual un pakistanès va caure per un terraplè de 30 metres en fugir de la policia i va morir.

Durant aquesta actuació, la policia va resultar ferida per arma blanca i finalment el cas es va considerar un accident per part dels Mossos, que van portar la investigació.

Rosa Peral està pendent d'un judici perquè va ser víctima el 2008 d'una suposada venjança amb una foto sexual per part de la que llavors era la seva parella, un sotsinspector del cos, que està pendent de judici per difondre la instantània a tots els contactes del correu electrònic d'ella , una cita judicial que es va ajornar, després de la troballa del cadàver, fins al 26 d'octubre.

L'altre detingut, Alberto López, va ser condemnat per un jutjat de Barcelona per una falta de lesions a un manter a qui va donar una pallissa en una actuació a Ciutat Vella el 2012.

Així mateix, el policia assassinat feia un temps que estava de baixa i tenia un expedient disciplinari obert després d'haver estat denunciat per un motorista per haver-lo agredit durant una actuació policial a la carretera de l'Arrabassada, encara que finalment el jove va retirar la denúncia.