La investigació sobre l'home trobat carbonitzat al maleter d'un cotxe ha avançat amb un nou testimoni, sembla ser que proper a l'ex marit de Rosa Peral, la guàrdia urbana detinguda. Segons aquest testimoni, els fills de Peral haurien vist a la dona amb la roba tacada de sang.

Si això fos cert, podria desacreditar el testimoni de Peral, que assegura que ella no va estar implicada al crim i donar força a les declaracions del seu amant, Alberto López, qui al·lega que tan sols va ajudar a traslladar el cadàver.

Contradiccions entre els testimonis

"Es van contradir? Totalment". Així ho expliquen fonts properes a la investigació del crim del policia trobat carbonitzat dins el maleter del seu cotxe al pantà de Foix en referència a com va ser la declaració davant de la jutgessa.

Tot i que el secret de sumari és estricte, El Nacional ha pogut saber de fonts properes al cas que es van acusar l'un a l'altre i que les versions que van donar davant de la jutgessa van ser totalment contradictòries.

Segons les seves versions cap d'ells va cometre el crim. Mentre Rosa Peral nega totalment qualsevol implicació en el crim, Alberto López no amaga que va ajudar a traslladar el cadàver, però diu que ell no va ser l'autor material del crim

Els dos detinguts van respondre a totes les parts però no van ajudar a aclarir els fets. Van aportar versions contradictòries i cap d'ells va admetre que matés Pedro Rodríguez. En algun moment de la declaració, de fet, s'acusen mútuament.

Tots dos són a la presó mentre dura la investigació, que no es preveu que sigui curta i per tant l'aixecament del secret de sumari va per llarg. Fonts properes al cas asseguren que aquesta estada a la presó ha de servir perquè els dos trenquin la cuirassa i acabin confessant o explicant una versió més coherent dels fets que la que van exposar dimarts als jutats de Vilanova i la Geltrú.

Mentrestant la policia està revisant tots els casos en què els dos agents de la Guàrdia Urbana es van veure implicats: Els dels manters, un mort, l'altre colpejat. I no es descarta que la jutgessa acabi demanant la reobertura si veu que podrien estar relacionats amb la mort de Pedro Rodríguez.

Ella, enfonsada

L'advocada de Rosa Peral s'estrena en el cas el dia de la declaració als jutjats. És Georgina Benages, i per primer cop parla per un mitjà de comunicació i respon les preguntes d'El Nacional.

"La Rosa està molt enfonsada", assegura. Aquesta afirmació contrasta amb la fredor amb la qual des de l'inici del cas s'ha descrit l'exparella de la víctima i que ella mateixa ha mostrat. Benages agafa el cas quan l'altre advocat que portava el procés per pornovenjaça deixa Peral. I la situació és completament diferent. "Una cosa és ser en llibertat i una altra és ser a la presó", diu Benages a El Nacional.

"No he vist fredor. No he copsat fredor", assegura. I remarca que "la voluntat és de col·laborar sempre amb la justícia".