El jutjat d'instrucció 19 de Barcelona ha començat a investigar l'accident entre el vaixell rus i el pesquer que va acabar enfonsat al port de Barcelona i en què han mort dos pescadors. El jutge ha imputat el capità i el primer oficial del mercant rus i els atribueix un delicte d'imprudència, a l'espera de recuperar els cossos que continuen submergits al fons del mar.

Els dos imputats estan citats demà a declarar a la Ciutat de la Justícia. Els supervivents del pesquer ja van declarar com a testimonis en dependències de la Guàrdia Civil. També s'està investigant qui és el propietari del vaixell rus i l'asseguradora.

El pesquer es va enfonsar dilluns a primera hora de la tarda quan el mercant rus MID Volga 2 va envestir El Fairell. El pesquer de dimensions molt més reduïdes es va enfonsar en poca estona arran de l’impacte. És a més de 160 metres de profunditat. El mateix mercant va donar l’alerta i va rescatar dos dels tripulants d'El Fairell, mentre que els altres dos són els que es troben desapareguts. Es tracta d’un mariner de nacionalitat marroquina de 34 anys i un altre de nacionalitat senegalesa de 37.

L'embarcació Lluerna d'inspecció pesquera de la Generalitat i el vaixell de l'Armada Sella procedent de València, van localitzar la posició del pesquer enfonsat, a tres milles al sud de l'entrada del port de Barcelona i a 160 metres de profunditat. 

L’embarcació de pesca tenia una eslora de 25 metres. Va ser construïda l’any 1999 i portava matrícula de Barcelona. El MID Volga 2, de 140 metres d’eslora, havia arribat al Port de Barcelona procedent de la ciutat russa de Yeysk i havia salpat amb destinació al port d’Alexandria, a Egipte.

Accident pesquer Barcelona / EFE

Un robot per localitzar els cossos

Encara no s'han pogut localitzar els cossos dels pescadors. Per aquest motiu s'ha portat fins a Barcelona el robot ROV Comanxe de Salvament Marítim. Els dos mariners que eren a l'interior del vaixell en el moment de l'accident continuen desapareguts. De moment el robot només està captant imatges del vaixell enfonsat. Ha fet diverses inspeccions durant tota la nit, però és massa gran per poder entrar a l'interior de l'embarcació.

El robot, que va arribar dimecres des de la Corunya i Cartagena, està configurat per treballar fins als 1.000 metres de profunditat i recull tota mena de dades amb les càmeres fotogràfiques, sensors i sonar.

pesquer port barcelona enfonsat EuropaPress