A partir d'avui i fins al dijous més de 32.000 estudiants s’examinaran de les Proves d’accés a la universitat (PAU) arreu del territori català. En total, hi haurà 152 tribunals distribuïts en 18 poblacions. Com a novetat per aquest any, els tribunals s’han descentralitzat i els alumnes amb dislèxia es podran presentar a les quatre capitals de províncies, fet que preveu un benefici per a més de 300 estudiants.

Amb motiu de la vaga convocada per Renfe, aquest any els estudiants disposaran d’una hora de marge per accedir a les classes, i no de mitja hora com és habitual als exàmens de Selectivitat.

Estructura

La Selectivitat s’estructura en una fase general i una fase específica. A la fase general els alumnes s’examinen de quatre assignatures comunes i una d’específica: Llengua Catalana i Literatura, Llengua Castellana i Literatura, Llengua Estrangera, una matèria a escollir entre Història de la Filosofia i Història i una matèria de modalitat.

La fase específica és voluntària i està ideada per a aquells que necessiten pujar nota en funció del grau universitari al qual volen optar. En aquesta fase els estudiants poden examinar-se de fins a tres matèries de modalitat. Amb les dues millors qualificacions, un cop ponderades segons els estudis que es volen cursar, es calcula la nota d’admissió fins a 14 punts.

Càlcul de la nota i correcció

La nota de batxillerat té un pes percentual d’un 60% i la qualificació obtinguda a la fase general de les PAU d’un 40%. Els estudiants necessiten com a mínim un 4 a la fase general, sempre i quan la mitjana de batxillerat estigui aprovada, per superar la selectivitat i tenir accés a la universitat. Els resultats de les proves estaran disponibles a partir del 29 de juny al portal web de les PAU.

Horaris