El laboratori MicroBac demostra que els mojitos que serveixen els venedors ambulants a la platja de Barcelona presenten valors per sobre dels permesos de la bactèria E.Coli, provinent de restes fecals. 

Aquesta bactèria es troba en els intestins d’humans i animals, i la seva presència en aliments significa el contacte d’aquests amb matèria provinent dels intestins, és a dir: excrements.

El valor permès d’aquesta bactèria en aliments és inferior a 10, mentre que els mojitos analitzats presenten valors de 720, segons els anàlisis realitzats per Carmen García Anglada, directora de MicroBac i Lourdes Petitpierre, tècnica de seguretat alimentària del laboratori, en una investigació encarregada pel diari El País.

Entrepans i samoses, també afectats

El mojito no ha estat l’únic aliment en el que s’han trobat restes d’excrements. Entrepans i samoses també han estat analitzats, i s'ha detectat que els primers presenten valors de coliformes (E.Coli) en un valor de 100, quan no hauria de superar 10, mentre que les samoses tenen un valor de 6.000, quan no hauria de superar el miler.

Perill en augment

Tal i com informa la directora del laboratori, Carmen García, a El País, “les bactèries creixen exponencialment i la temperatura és fonamental. El mateix mojito comprat una hora més tard a més temperatura tindria milions de coliformes”.