Avui han declarat els dos únics pèrits que s'han citat en el judici. Dos agents de la Guàrdia Civil que han mirat d'explicar si el web de la consulta Participa 2014 es podia eliminar o no, i si es va seguir actualitzant després de la prohibició del TC.

Segons els agents, que han declarat sense que se'ls veiés la imatge pel senyal institucional, per mesures de seguretat, la web es podia eliminar "entre 24 i 48 hores". El que no han deixat clar és si totes les rèpliques que tenia el web també es podien fer desaparèixer tan fàcilment. De fet, han arribat a admetre que més aviat no, tal com va exposar durant la seva declaració el responsable del web, Joan Cañada, que va dir que "tècnicament era impossible suspendre la pàgina web".

A preguntes de la Fiscalia, va explicar que s'hi va posar en contacte per iniciativa pròpia, després de veure a la premsa la suspensió del 9-N i després que el seu equip li confirmés que "en estar tan duplicada (la pàgina web) era pràcticament impossible fer-la desaparèixer". Cañada ha exposat que, de fet, "encara està activa i encara es pot visitar". 

Cañada argumentava que no es podia eliminar a causa de la gran quantitat de rèpliques que tenia la pàgina Participa 2014. 

Avui els pèrits han contradit Cañadas i han dit pràcticament el mateix que durant la seva declaració va assegurar l'exdirector del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI), Jordi Escalé, que va deixar en fals Cañada en dir que la web es podia eliminar "en hores". Un fet que, recordem, va fer reaccionar a l'instant la Fiscalia: "En hores, kaputt?".

Segons la Guàrdia Civil, "de la mateixa manera que una pàgina web es posa, també es pot treure".

La web es va actualitzar

Els dos agents de la Guàrdia Civil també han assegurat que la pàgina es va seguir actualitzant a partir del 4 de novembre. I han detallat els dies. Segons les seves investigacions, l'administrador va entrar contingut el 4, 7 i 9 de novembre i el 10 de desembre. 

També han exposat que no van poder entrar a la part on hi havia les dades dels voluntaris. I que el programari estava incomplet. Que T-Systems encara no havia acabat la feina.

El fiscal incideix en el fet que la web estigués en marxa i s'actualitzés com a prova que el Govern va seguir endavant amb l'organització de la consulta tot i la prohibició del TC.