La Federació Catalana de Síndrome de Down ha denunciat un hotel de Vinaròs per negar, presumptament, l’allotjament a un grup de persones amb síndrome de Down. Segons explica la federació, tot i que tenien una reserva feta des de feia 15 dies, quan van arribar a l’hotel els van dir que estava ple i els van negar el full de reclamacions. La cancel·lació l’havia efectuat el mateix hotel un dia abans i, segons expliquen, el motiu era que els clients eren minusvàlids. 

Segons explica el comunicat "quan el grup va intentar fer el check-in se'ls va comunicar que no hi havia cap reserva al seu nom i que no hi havia espai en l'allotjament negant-se a comprovar el document de reserva i ignorant el nombre de reserva o qualsevol sol·licitud d'una explicació".

Segona denúncia en pocs dies

Un local nocturn de Lleida va prohibir l’entrada a un grup de 14 joves amb síndrome de Down que volien entrar-hi acompanyats dels seus monitors. 

No era la primera vegada que el pub vetava l’entrada a aquests joves. La setmana anterior als fets ja s’havia produït una situació similar, quan els treballadors del local van al·legar que en aquell moment tenia lloc una festa privada, un argument que es va repetir aquella vegada. Malgrat això, un dels monitors que acompanyava els joves va poder accedir al pub sense problemes.