El jutge del Vendrell que investiga una part del cas del 3% ha traslladat al TSJC la part que afecta el diputat de Junts pel Sí i exconseller de Justícia Germà Gordó. Com Gordó és aforat, el jutjat d'instrucció no té competències per imputar-lo. El jutge creu que hi ha prou indicis per imputar-lo a partir de la documentació que ha anat reunint la Guàrdia Civil.

El mes de gener passat el jutge ja va demanar que s'investigués i cités a declarar Gordó, però el TSJC ho va desestimar.

Els investigadors sostenen que les reunions que Gordó va celebrar al seu despatx amb empresaris no van ser trobades per cortesia política, sinó que es van utilitzar com a prèvies dels pagaments al seu partit a través de les fundacions de Convergència. En el seu moment, els magistrats del TSJC van argumentar que els investigadors no van demostrar amb quina finalitat es van fer les reunions i, encara que van reconèixer que hi va haver donacions, es van fer massa allunyades en el temps de les adjudicacions. 

Entre els últims informes sobre Gordó n'hi ha un que l'acusa d'haver intentat extorquir, sense èxit, la direcció de Repsol perquè fes una donació de 30.000 euros a una fundació convergent.

Segons els investigadors, Germà Gordó hauria acceptat anar de cacera i entrades de futbol gratis a canvi de favors. 

Casos entrecreuats

La implicació de CDC i alguns dels seus alts càrrecs en el cobrament de comissions van sortint esquitxats en altres casos que s'estan investigant o ja estan en ple judici. 

Un imputat en el cas Pujol, que investiga l'Audiència Nacional sobre els Pujol Ferrusola, ha declarat i assenyalat Germà Gordó, també a Artur Mas. Els situa en el marc de les converses que va tenir per treballar en obra pública a Catalunya.

El cas Palau és l'altre gran cas que preocupa els dirigents del partit. Tal com ha anat evolucionant hagués pogut derivar en un cas de finançament irregular de Convergència per a darrera hora, quan s'han presentat els escrits d'acusació finals, l'advocat de la Generalitat ha decidit no acusar CDC. L'extresorer, Daniel Osácar, s'enfronta a 8 anys de presó.