La darrera reunió entre l'empresa Eulen, el comitè de vaga i la mediació de la Generalitat ha acabat sense acord, per la qual cosa segueix en peu la convocatòria d'una nova vaga a partir del 8 de setembre.

Els vigilants de seguretat del Prat van decidir ahir en assemblea per unanimitat convocar noves aturades tots els divendres a partir de la data assenyalada per reclamar que l'empresa doni marxa enrere en les sancions aplicades contra quatre treballadors —dos acomiadaments i dos expedients—.

En declaracions als mitjans després de la reunió, que ha durat unes dues hores, el secretari general de Treball, Josep Ginesta, ha lamentat que l'empresa hagi anat a la cita amb una posició "tancada" respecte a les demandes dels treballadors.

També ha considerat un impediment per arribar a un acord el fet que els representants que han participat en la reunió no tinguessin poder decisori. Ho ha atribuït a la urgència amb què se'ls ha cridat després que aquest matí el comitè de vaga hagi presentat la nova convocatòria d'aturades.

No obstant això, ha confiat que l'actitud de l'empresa canviarà en la nova reunió que hi ha convocada per demà a les 11 hores, quan hi aniran representants de més alt rang.

A més, Ginesta ha destacat que Eulen considera que les demandes que fan ara els treballadors no són susceptibles d'un nou conflicte, sinó que formen part de l'anterior, que ha estat el que ha provocat llargues cues en els controls de seguretat el Prat durant l'estiu.

"El que ens preocupa és que el laude que tenim a les portes posi fi al conflicte, que és una qüestió que pot anar més enllà de l'estrictament jurídic i que és més genèric. El que convé a totes les parts és trobar la solució definitiva al conflicte", ha subratllat.

L'assessor del comitè de vaga, Juan Carlos Giménez, ha considerat "nefasta" l'actitud de l'empresa, que no ha volgut fer cap tipus de declaració.

Aquest dijous, l'àrbitre designat per l'Estat, Marcos Peña, farà públic el laude de compliment obligat que ha de posar punt final al conflicte inicial.