El Tribunal Suprem (TS) ha rebutjat els recursos de cassació presentats pel sindicat SAP i a l'Advocat de la Generalitat confirmant la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que anul·laven el procediment electoral de 2015 de representants al cos de Mossos d'Esquadra, segons la providència del TS.

Els sindicats SPC i CAT -dos dels tres sindicats que van presentar un recurs a la convocatòria d'eleccions-, asseguren que ara s'hauran de repetir les eleccions sindicals de Mossos i confien que aquesta vegada es faci de manera "neta, legal i amb totes les garanties", segons un comunicat.

La sentència del TSJC va estimar parcialment un recurs contenciós-administratiu interposat pels sindicats de Trisindical -que en aquestes eleccions estaven format pels sindicats SPC, SME i CAT- contra el Decret 79/2015 de convocatòria d'eleccions dels representants dels membres de la policia catalana, i el va anul·lar "per ser contrari a dret". El jutge va considerar que s'havia vulnerat "el dret fonamental a la igualtat de les organitzacions sindicals" previst a la Constitució, fet que el va portar a declarar la nul·litat del procediment electoral.

Convocatòria segellada

Segons van explicar al seu dia des de la Trisindical, que va portar la convocatòria davant de la justícia, en la fase prèvia al procediment de votació, membres del sindicat SAP van anar a la Conselleria de Treball a les 7.45 hores després d'haver contactat amb el funcionari encarregat del registre, quan, segons la normativa de la Generalitat, aquests únicament es troben operatius a partir de les 9.00 hores.

Amb aquesta acció, el SAP "va aconseguir presentar una convocatòria d'eleccions segellada abans de l'hora d'obertura del registre", i posteriorment, la Direcció General de la Policia va validar la comunicació de convocatòria i va desestimar la vàlidament presentada per la resta d'organitzacions sindicals, segons la seva versió.

En un comunicat, el SAP afirma haver actuat correctament en entrar l'escrit de promoció d'eleccions en el registre de l'Oficina Pública d'Eleccions, que no està sotmès al registre general, i considera que la sentència del TSJC, confirmada pel Suprem, és per una qüestió administrativa.

Asseguren que la sentència no valora "la netedat i garanties del procés electoral", que es desenvolupen segons la normativa vigent, pel que critiquen que SPC i CAT confonguin l'anul·lació amb la vulneració de garanties i la tramitació del vot per correu.