El Jutjat d'Instrucció número 1 de Ribeira ha acordat arxivar provisionalment la causa que se segueix per la desaparició de Diana Quer "per no existir en el moment actual indicis suficients per dirigir el present procediment davant de cap persona determinada", diu la interlocutòria del jutge. La resolució judicial aclareix que és "necessària la continuació de la investigació de policia judicial", ja que es troben obertes diverses línies de treball, i recorda que en el cas d'aparèixer nous elements, s'acordaria la reobertura del procés penal.

Diana Quer va desaparèixer el 22 d'agost del 2016, quan estava a punt de fer els 19 anys, a A Pobra do Caramiñal, a La Corunya. Tot just ara fa 8 mesos. Durant tot aquest temps només ha aparegut el seu telèfon mòbil i la policia ha interrogat fins a 200 testimonis.

Totes les hipòtesis continuen obertes. Des del segrest, tot i que ningú ha contactat mai amb la família per demanar un rescat, fins a l'homicidi i també la seva desaparició voluntària. La noia tenia una relació difícil amb la seva mare i la seva germana.

Segons el magistrat sí que existeixen "indicis de la desaparició no voluntària". Afegeix que fins i tot han pogut tenir lloc altres fets "greus", però insisteix que "no hi ha motius suficients per acusar" ningú com a "autors, còmplices o encobridors". I detalla que tot el que hi ha ara mateix són "sospites", però en cap cas indicis.

El magistrat ha decidit també aixecar el secret de sumari. Entén que no pertoca prorrogar-lo. Està secret des de l'agost del 2016. El jutge considera "desproporcionada" aquesta mesura una vegada que el resultat de les escoltes practicades ha estat incorporat a la causa. No obstant això, recorda en la interlocutòria que aquesta decisió es pren "sense perjudici del que del curs de la investigació pugui derivar-se, podent acordar-se de nou el secret de part o de la totalitat de les actuacions en cas que sigui necessari".