Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest divendres al matí a Ripoll a un tercer individu presumptament vinculat als atemptats de dijous a Barcelona i Cambrils. El conseller d'Interior de la Generalitat, Joaquim Forn, ho ha dit en declaracions a El Matí de Catalunya Ràdio

El detingut és un home de 30 anys que és amic de l'individu detingut ahir en aquesta localitat gironina, segons informen fonts pròximes a la investigació.

Els Mossos d'Esquadra despleguen aquest matí un dispositiu en aquest municipi en el qual participa també la Guàrdia Civil amb diferents registres a domicilis sospitosos. Una d'aquestes intervencions té lloc a l'habitatge del capturat ahir, mentre que la detenció d'avui d'aquest veí de 30 anys i nacionalitat marroquina s'ha produït al carrer Pont d'Olot.

La policia catalana ha detingut per ara tres persones per la seva suposada vinculació amb aquests atemptats, que estarien relacionats a més amb l'explosió d'un habitatge a Alcanar (Montsià) a últimes hores de dimecres dia 16, en què va morir una persona i una altra va quedar ferida.

Segons el major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, els seus llogaters preparaven al seu interior explosius amb diverses bombones de butà. Un els detinguts, natural de Melilla, té relació directa amb l'esmentada explosió.

El segon detingut, localitzat a la localitat de Ripoll, seria la persona que suposadament va llogar, a la localitat de Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental), la furgoneta de l'atropellament massiu de Barcelona. Amb aquesta última detenció a Ripoll són ja tres els arrestats per la seva suposada vinculació amb els atemptats a Catalunya, dos d'ells al municipi de Ripoll.