Les cues per superar els controls de seguretat a l'aeroport del Prat durant la primera franja de vaga parcial dels treballadors d'Eulen d'aquest diumenge no han superat els 30 minuts d'espera, segons dades facilitades per Aena. L'aturada oficial era entre dos quarts de sis i dos quarts de set d'aquest matí però, com ja ha passat altres dies, les cues no han coincidit amb la franja oficial de vaga i els pics d'espera de fins a 28 minuts s'han registrat abans de les cinc, que és quan s'han acumulat més viatgers que han anticipat l'arribada a l'aeroport.

Aquest diumenge és la cinquena jornada de vaga parcial dels treballadors d'Eulen i té lloc just el dia que s'ha de tornar a reunir l'assemblea de treballadors per decidir si accepten o no la proposta de la Generalitat derivada del procés de mediació de la Generalitat i que van acceptar tant Aena com Eulen. A grans trets, l'oferiment del Govern recull un increment de personal en els filtres de seguretat i un reforç de plantilla en temporada estival, així com també un plus salarial de 200 euros de mitjana en 12 pagues.

Si els treballadors voten a favor d'aquesta opció, es desconvocaria la vaga indefinida prevista a partir demà dilluns. Si la rebutgen i tira endavant la vaga, l'Estat espanyol ha anunciat que incrementarà la presència de la Guàrdia Civil als filtres de seguretat i ja ha demanat els informes jurídics necessaris per dictar el més aviat possible un laude de compliment obligatori que resolgui el conflicte laboral.

Aquest diumenge hi ha programats 519 vols de sortida i 96.141 seients ofertats. La resta d'aturades previstes són de 10.30 h a 11.30 h, de 16.30 h a 17.30 h i de 18.30 h a 19.30 h.