Els treballadors d'Eulen a l'aeroport del Prat estan disposats a continuar la vaga indefinida fins al laude obligatori que ha anunciat el Govern espanyol i que creuen "il·legal", a l'hora que critiquen el desplegament de la Guàrdia Civil en aquesta infraestructura.

El portaveu del comitè de vaga d'Eulen, Juan Carlos Giménez, ha assegurat, en declaracions a Efe, que la seva intenció és portar als tribunals el laude obligatori que prepara l'Estat per posar fi al conflicte laboral a l'aeroport barceloní i no es plantegen mentrestant abandonar la vaga, a menys que s'acceptin les seves reivindicacions. "Esperarem al laude i ho denunciarem als tribunals perquè creiem que és il·legal i vulnera el dret a la vaga. Segur que guanyarem davant la justícia, encara que això serà d'aquí molt de temps i ja ningú s'acordarà del conflicte", ha subratllat Giménez.

El fons del conflicte, "oblidat"

El representant de la plantilla d'Eulen ha criticat l'ús d'efectius de la Guàrdia Civil per reduir les cues en els controls de passatgers i s'ha preguntat si aquest cos "té prou agents per anar a reforçar també altres aeroports", després que s'hagin anunciat aturades a altres instal·lacions aeroportuàries espanyoles. "Avui l'aeroport és ple de guàrdies civils, no hi ha cues i s'oblida el fons del conflicte, les condicions laborals d'uns treballadors que cobren una mitjana de 900 euros i que no poden ni anar a fer pipí o que es desmaien perquè no tenen temps per menjar", ha dit Juan Carlos Giménez. Segons el portaveu del comitè de vaga, alguns treballadors d'Eulen van patir ahir "pressions" per part d'agents de la Guàrdia Civil destinats com a reforç a l'aeroport, durant una jornada d'aturades parcials.

Després que l'assemblea de treballadors rebutgés de nou ahir la proposta de mediació de la Generalitat, el comitè va mantenir la convocatòria de vaga indefinida a partir d'avui, fet que ha portat al Govern espanyol a reforçar els controls de seguretat de l'aeroport amb la presència activa d'agents de l'institut armat.