Uns 250 veïns de la Barceloneta, vestits amb samarretes grogues, s'han concentrat aquest dissabte a la platja davant el Restaurant Salamanca per protestar contra el model turístic de Barcelona. Sota el lema "Cap més estiu com aquest" i amb l'objectiu de denunciar la pèrdua dels espais públics i exigir-ne la recuperació, els veïns han format una cadena humana davant de l'aigua.

La manifestació també ha volgut denunciar l'especulació immobiliària, l'incivisme dels turistes i la inseguretat que, segons els manifestants, està patint el barri els darrers anys. Segons ha recordat Esther Jorquera, de la Plataforma en defensa de la Barceloneta, els veïns es queixen també de "l'expulsió del veïnatge i de la fi del petit comerç" que està provocant la massificació del turisme. Amb una pancarta que han desplegat dins l'aigua, els concentrats han reclamat directament "l'abolició dels pisos turístics" i han criticat les respostes "insuficients" per part de l'Administració davant la pressió turística d'aquest estiu.

Quan els veïns han arribat a la platja encara hi havia algun turista dormint-hi, cosa que ha servit per reforçar encara més les denúncies dels barcelonins.