Entre els diversos casos oberts als jutjats per la presumpta investigació de polítics catalans a través d'espies i on hi ha esquitxada l'empresa Método3, hi ha el que s'hauria pagat amb diners del Futbol Club Barcelona. El club i un dels socis van presentar una querella contra Ferran Soriano i Joan Oliver pels delictes d'apropiació indeguda, delicte societari i delicte d'encobriment i revelació de secrets. Haurien estat ells els responsables de la contractació dels espies sota la supervisió de l'aleshores cap de seguretat del club Xavier Martorell, que va haver de dimitir de director general de Presons i marxar del país quan va esclatar l'escàndol i se'l va imputar. A Martorell l'acusaven d'estafa agreujada continuada i d'un delicte d'administració deslleial.

Ara, quatre anys després d'obrir-se la investigació, el jutge arxiva el cas perquè les acusacions es retiren i perquè la Fiscalia tampoc hi veu motiu per tirar endavant el judici.

Entre els anys 2003 i 2010, Soriano i Oliver haurien autoritzat pagaments per quanties molt importants, dels quals havia estat impossible saber la relació amb l'objecte social i interessos del Club. Es tractava de despeses no justificades, segons factures de les entitats Intelligence Bureau Services, Cybex Experience i M3 Consulting. No hi constaven contractes, ni informes que justifiquessin els pagaments.

Segons el sumari, s'indicava que constaven com a pagats a Cybex Experience 1.608.494,59 euros, a IB S.L. 445.660,82 euros i a M3 Consultoria de Seguretat 408.661,34 euros, el que feia un total de 2.462.816,75 euros.

El 7 de març del 2014 es va arxivar la causa contra Ferran Soriano

El Barça imputava a Oliver, director general del Club, encàrrecs a les agències de detectius, entre les quals hi havia Método3, i hauria ordenat el pagament de les factures, abusant de les facultats associades al seu càrrec. 

Segons el jutge, hi havia prou indicis de delicte perquè "l'excés que comet és intensiu, en el sentit que la seva actuació es manté dins de les seves facultats, encara que indegudament exercides". I afegeix: "El desvalor de la seva conducta radica que ho fa de forma abusiva, amb abús de les funcions pròpies del càrrec. El seu excés funcional no és de naturalesa quantitativa, per extralimitació, sinó d'ordre teleològic, per desviació de l'objecte perseguit i del resultat provocat".

El juliol de l'any passat, quan les parts ja havien de presentar els escrits d'acusació per anar a judici, el Barça estava en plenes negociacions amb les defenses dels acusats. El club presenta un escrit dient que retira l'acusació: "Havent reparat els investigats al FCB i rebudes les explicacions oportunes, per mitjà del present escrit es desisteix de la formulació de l'escrit d'acusació en no haver resultat perjudicat el FCB pels fets investigats; sense tenir res més que demanar ni reclamar".

Tot i que la Fiscalia podia tirar endavant l'acusació i portar Oliver i Martorell al banc dels acusats, finalment el ministeri públic ha resolt: "El ministeri fiscal no té formal legitimació per impulsar el procediment, en trobar-nos davant d'un il·lícit de naturalesa, essencialment, privada (atès el principi d'"intervenció sempre mínima" del Dret Penal, no reporta cap utilitat als fins de prevenció del mateix que, en absència d'interès particular legítim, s'atribueixi a aquest ministeri la funció de "revisar" l'adequació –o no– als seus fins socials d'una sèrie de treballs realitzats en seu d'una entitat de naturalesa privada com és el FCB)".