El fundador de WikiLeaks, Julian Assange, ha comparegut aquest divendres a la tarda davant dels mitjans de comunicació des d'un dels balcons de l'ambaixada de l'Equador a Londres. Assange ha celebrat la decisió de la Fiscalia sueca de tancar la investigació contra ell per un presumpte delicte de violació i ha assegurat que és "una victòria molt important" però que "la guerra acaba de començar".

"Avui hem aconseguit una victòria important, tant per a mi com per al sistema de Drets Humans de la Unió Europea. Tanmateix, els set anys sense càrrecs que porto aquí no es podran oblidar", ha afirmat Assange.

L'activista porta desde 2012 reclòs a l'ambaixada equatoriana de Londres per evitar ser lliurat a les autoritats de Suècia, que volien interrogar-lo sobre uns presumptes delictes sexuals comesos en aquest país el 2010.

En aquest sentit, Assange ha donat les gràcies a "l'Equador, a la seva gent i al seu sistema d'asil" per aquests anys i ha afegit que "van ser al meu costat durant la meva reclusió, suportant sempre una pressió asfixiant".

Malgrat la bona notícia d'aquest divendres, Assange ha recordat que "la guerra acaba de començar". "El Regne Unit ha assegurat que m'arrestarà de tota manera, i els Estats Units, la CIA i el Fiscal General nord-americà han deixat clar que tant jo com altres membres de WikiLeaks no tenim drets i que la nostra detenció és una prioritat", ha assenyalat.

Sobre el futur de WikiLeaks, Assange ha promès que continuarà i "incrementarà" les seves publicacions sobre les activitats de la CIA als Estats Units. "Les amenaces cap a mi, cap a la meva persona i cap a l'organització WikiLeaks com a editorial no seran tolerades".