L'Associació Espanyola de Guàrdies Civils (AEGC) ha criticat aquest dijous que el Ministeri de l'Interior hi recorri per solucionar "el conflicte privat" entre els treballadors d'Eulen amb la seva empresa i Aena a l'aeroport de Barcelona-el Prat, i que ho hagin de fer quan "fa uns dies" se'ls volia "fer fora de Catalunya".

En un comunicat, l'AEGC al·ludeix a la concentració convocada per la CUP el 31 de juliol passat davant la seva caserna de la Travessera de Gràcia de Barcelona per la col·laboració de la Guàrdia Civil, segons aquesta formació independentista, en "la repressió de la lluita democràtica de Catalunya per realitzar un referèndum", i en la qual en paral·lel van ser victorejats per membres de la ultradretana Falange Espanyola.

"No podem evitar de recordar que ara recorren a la nostra eficàcia, però que som els mateixos als quals fa uns dies ens volien fer fora de Catalunya", exposa l'associació de guàrdies civils, que també denuncia que els agents d'aquest cos són els "més mal pagats" dels cossos de seguretat de l'Estat, "molt per sota dels mossos i la resta d'integrants de les policies autonòmiques".

"Ara, després d'haver pres la decisió de privatitzar uns serveis", apunta l'AEGC en referència a la situació al Prat, "ens demanen als guàrdies civils que siguem la solució d'aquest conflicte laboral".

La Guàrdia Civil "patirà la ira"

L'associació augura que seran els agents de la Guàrdia Civil els que "patiran les ires d'uns treballadors que veuran els agents com els seus enemics en aquest problema", si finalment han de suplir els treballadors de seguretat d'Eulen, que aquest dijous han decidit mantenir el calendari de vagues previst.

"Som conscients que recorren al nostre servei pels trastorns que estan patint tots els ciutadans que aquests dies tracten d'agafar un avió per gaudir de les seves vacances, però també és la nostra obligació exigir més respecte al nostre treball", apunta l'associació, que assenyala la "privatització" de la seguretat als aeroports com l'origen del conflicte al Prat.

"És el que passa quan se substitueixen els guàrdies civils en llocs clarament de servei públic, com acabarà passant en els centres penitenciaris on també s'ha privatitzat part de la seguretat," denuncia l'AEGC en el comunicat.