Els sindicats CCOO, Sindi.Cat i Sindicat de Treballadors del Transport Sanitari (STSG) han convocat una vaga indefinida tots els divendres per reclamar millores laborals a la patronal Transport Sanitari de Catalunya (TSC).

La Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat ha dictat serveis mínims del 85% d'activitat per a la vaga d'ambulàncies de Girona d'aquest divendres i el 100% d'activitat urgent, segons el document a què ha tingut accés Europa Press. L'ordre garanteix el servei essencial d'assistència sanitària mitjançant el transport sanitari urgent de malalts i accidentats que presta l'empresa, en el marc de la vaga que començarà aquest divendres i prosseguirà l'últim dia feiner de totes les setmanes de forma indefinida entre 6 i 10 hores del matí i 14 i 18 hores de la tarda.

Firmat per la consellera Dolors Bassa, el document també considera serveis d'urgència els trasllats de malalts a serveis d'hemodiàlisi, oncologia i els que es duen a terme d'un hospital a un altre, així com els trasllats per fer les proves complementàries indicades expressament com urgents. També garanteix el trasllat de pacients donats d'alta del servei d'urgències que requereixin, segons criteri mèdic, l'ús de transport sanitari per abandonar les dependències assistencials.

En un comunicat, la patronal TSC va titllar aquest dimecres d'"il·legal" la vaga que han convocat els sindicats CCOO, Sindi.Cat i Sindicat de Treballadors del Transport Sanitari (STSG) per raons laborals. Esgrimia el fet de no sotmetre el conflicte a la mediació i conciliació del Tribunal Laboral de Catalunya i "no haver respectat el preavís a l'empresa amb 10 dies naturals d'antelació a l'inici de la vaga".

"Moviment a la desesperada"

Davant d'aquesta situació, CCOO va respondre: "El fet que la direcció amenaci amb futures responsabilitats entenem que és l'última estratègia que pot utilitzar per fer desistir la plantilla, perquè no inicïi la vaga convocada".

Segons el seu parer, es tracta d'un "moviment a la desesperada" davant de la mediació que està prevista a les 11 hores del matí a la Conselleria de Treball, han explicat fonts del sindicat a Europa Press.