This Crush és una nova xarxa social on el principal atractiu és la possibilitat d'interactuar i enviar missatges o comentaris als altres usuaris de forma anònima. És una aplicació força opaca i no hi ha dades concretes dels catalans que la utilitzen però el professor dels Estudis de Ciències de la Informació i de la Comunicació de la UOC i expert en xarxes socials de la UOC, Ferran Lalueza, xifra en centenars de milers les descàrregues que s'han fet a Catalunya. Tot i que les normes d'ús la limiten a la majoria d'edat, falsejar-ho és fàcil i es calcula que molts perfils corresponen a menors d'edat, sobretot entre 13 i 16 anys. Per això, els experts alerten que la xarxa es pot convertir en una nova arma de ciberassetjament i, per això, estar a l'aguait és la principal recomanació per als pares.

En només un any, l'ús de This Crush ha experimentat un creixement exponencial i ja són centenars de milers les descàrregues que s'han fet en dispositius a Catalunya. Lalueza ha vist com l'aplicació és cada vegada més popular i que les limitacions imposades per l'empresa no garanteixen un bon ús d'aquesta, ja que tot i l'obligatorietat de ser major d'edat per obrir-se un perfil, és fàcil mentir i la companyia, amb seu social a Israel, es remet a les lleis d'aquest país i deixa tota la responsabilitat a l'usuari i, en cas que sigui menor, al seu tutor. 

El perill de This Crush rau en el seu principal atractiu, l'anonimat. Els usuaris poden interactuar amb altres usuaris, ja sigui a través de missatges o comentaris, de forma anònima. La ''coartada'' inicial de l'empresa creadora és poder enviar ''floretes'' i afalacs, i poder facilitar la declaració d'amor entre els usuaris, però tal com explica Lalueza, aquesta primera impressió deriva cap a insults, atacs verbals o comentaris de mal gust, per la qual cosa s'acaba atacant l'autoestima de les persones i això, fins i tot, ha derivat en denuncies policials. 

Per fer front a This Crush, un dels esculls que s'hi poden trobar les famílies, és el desconeixement per part dels pares de la seva existència. Lalueza recorda que altres xarxes com Facebook, Twitter o Instagram són més populars entre el públic adult i els fills hi poden coincidir amb els pares, que coneixen el seu funcionament per poder-ne detectar un ús inadequat. El principal inconvenient és que molts pares ''ignoren'' l'existència de la xarxa social i per tant, no en tenen control. Això facilita als joves a ''migrar'' cap a xarxes on no hi troben la família. Aquest expert en xarxes socials recomana als progenitors parlar molt amb els fills per formar-los i educar-los en els aspectes positius que aporten les xarxes remarcant clarament els seus riscos, i en el cas de This Crush, evitar-ne l'ús perquè no aporta res positiu, sinó només inconvenients. 

Precisament en aquest aspecte, hi coincideix el membre de l'Associació NACE contra l'assetjament escolar, Josep Soler, que reconeix que als pares, els és difícil estar al dia de totes les novetats a les xarxes socials o aplicacions canviats i per tant, creu que formar-se i actualitzar-se és de les poques eines que tenen les famílies. Soler alerta que el ciberassetjament, tot i ser un tema minoritari dins de l'assetjament escolar que es calcula que pateixen un 20% dels escolars, cada vegada és més freqüent i sobretot, es dona en edats més baixes perquè els infants utilitzen des de més petits els dispositius mòbils i l'ordinador o els videojocs.