El temporal dels darrers dies va malmetre seriosament el col·lector de Llevant de Badalona, que forma part de la xarxa de recull d’aigües residuals de Tiana, Montgat i Badalona. Per fer-ho, Aigües de Barcelona s’ha ajudat de drons, amb la particularitat que, si bé aquests aparells sovint s’associen amb l’aire lliure, tant per a activitats de lleure com per a salvament i fins i tot usos comercials, aquest cop se n’ha fet una utilització subterrània per poder comprovar l’estat de les canonades.

Des del diumenge, 29 de gener, han entrat en funcionament dues canonades com a punt alternatiu de connexió per al tram afectat del col·lector. Alhora, s’ha estat treballant per completar la reparació del col·lector de Llevant, que condueix les aigües residuals dels municipis de Tiana, Montgat i Badalona cap a l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) del Besòs.

Durant les operacions d’anàlisi dels danys destaca la utilització de drons dissenyats específicament per la inspecció de conduccions. Aquests drons aporten tecnologia d'última generació, per exemple en l'ús d'imatges obtingudes per determinar l'impacte real del trencament. Són uns aparells de gran utilitat per inspeccionar l'interior de la canonada afectada pel temporal extraordinari del passat cap de setmana i obtenir informació del seu estat de conservació.  Aquest tipus d'aparells poden arribar a llocs de difícil accés o que requereixen estrictes mesures de seguretat quan la inspecció la fa personal tècnic.