El Sindicat de Metges de Catalunya ha denunciat avui que en els últims 30 dies una mitjana de 66 persones esperaven llit cada dia per ingressar a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona, encara que el centre desmenteix aquestes xifres i assegura que la mitjana de pacients en espera és de 19,7 i el temps és de 27 hores.

Entre mitjans de juny i mitjans de juliol, aquests malalts han hagut d'esperar una mitjana de 6 dies per ser ingressats en un llit de planta d'aquest centre hospitalari, el més gran de Catalunya, segons el sindicat.

Segons les dades oficials de l’hospital, aquesta tarda al Servei d'Urgències de l'Hospital Vall d'Hebron hi ha 8 persones esperant el seu trasllat a planta o a altres centres i ahir van ser ateses 272 persones, per sota de la mitjana anual que és de 295 urgències diàries.

No obstant això, el Sindicat de Metges de Catalunya ha assegurat que, en determinades jornades, com els dies 7, 12 i 15 de juliol, van ingressar pacients que feia vuit dies que esperaven un llit, encara que el rècord es va batre ahir, quan es van acumular nou dies d'espera, segons el sindicat.

Tradicional retallada de llits hospitalaris

Els últims dies del mes de juny la mitjana d'espera (6 dies) i de pacients (66 persones) que esperen a ser ingressats es mantenia, però a partir de juliol aquestes dades s'han elevat clarament, coincidint amb l'aplicació de la ja tradicional retallada de llits hospitalaris a l'estiu, segons el Sindicat de Metges de Catalunya.

En aquest sentit, el sindicat UGT de Catalunya va denunciar la setmana passada que a l'Hospital Vall d'Hebron el tancament de llits serà del 20 % al llarg de l'estiu, una situació a la qual s'afegeix el tancament "encobert" de llits per reformes, com pintura o neteja.