Un total de 438 bombers, 133 vehicles terrestres i sis mitjans aeris treballen des de primera hora del matí d'avui en un incendi forestal al nord de Portugal, a la conca del riu Duero, que es va declarar durant la matinada de diumenge.

Segons han confirmat avui a EFE fonts de l'Autoritat Nacional de Protecció Civil (ANPC) de Portugal, la intensitat de les flames va remetre durant la matinada, tot i que encara continua actiu el front a la localitat de Vila Cha, ubicada a la comarca d'Alijó, un municipi situat al districte de Vila Real.

Durant l'extinció del foc, un helicòpter es va precipitar durant la tarda d'ahir als voltants d'un pantà pròxim a les flames, quan intentava recollir aigua per fer descàrregues sobre la línia de foc, encara que el pilot va resultar il·lès i va poder abandonar l'aparell pels seus propis mitjans.

Segons l'ANPC, durant l'extinció també van resultar ferits de forma lleu vuit bombers per inhalació de fum.

A més, un habitatge del poble de Vila Cha va resultar parcialment afectada a causa de les flames.

La carretera IC-5, que uneix la frontera hispanolusa de Zamora amb la zona del Duero portuguès i que va ser va romandre diverses hores tallada a causa de les flames, ja es troba oberta al trànsit.

També ja van tornar a les seves llars les 33 persones de Vila Cha que van ser desallotjades ahir a la tarda per precaució a causa del fum i a la proximitat del foc.

A més d'aquest foc, la regió Centro de Portugal va ser escenari d'un altre incendi declarat diumenge a la tarda a la comarca de Mangualde.

Segons un portaveu de l'ANPC, el foc es va desencadenar de forma simultània mitjançant tres focus diferents de flames, que es van anar desencadenant en un interval entre 10 i 15 minuts.

Dels tres focus, en la jornada d'avui només continua actiu el front que es va originar en el terme de Póvoa de Cervaes.