El diputat d'ERC Gabriel Rufián ha atiat el malestar del ministre de l'Interior, José Ignacio Zoido, pel cas de Pedro Álvarez, un jove de 24 anys que va morir assassinat a l'Hospitalet a principis dels anys noranta. Rufián ha preguntat sobre la diligència policial en casos de gravetat, durant la sessió de control al govern espanyol, assegurant que el "principal sospitós" del cas Álvarez havia estat un policia nacional i que la família encara en desconeixia l'autor. "Prou d'impunitat!", ha reblat Rufián. Zoido, molt molest, l'ha acusat de "tacar el bon nom" del cos policial, perquè el jutjat va tancar el cas sense proves.

"Potser vostè no ho sap, però Pedro Ávarez va ser un noi de 20 anys cosit a trets, la matinada de 1992. I el pitjor és que n'hi ha moltíssims, d'Álvarez. Li demano que es reuneixi amb els pares i els ho expliqui. Tot l'Hospitalet està esperant que es jutgi", ha denunciat Rufián al ministre de l'Interior. "Aprofiti el seu poder i el que li ha donat l’Estat espanyol" per trobar el responsable, ha reiterat a Zoido.

És aleshores quan el titular d'Interior ha esclatat. "Tracte de favor a la Policia, res a veure. Potser vostè creu que jo desconeixia el cas, però me n'he informat. Álvarez va morir a conseqüència d’una bala i no va demostrar-se que era un policia, el culpable. En tot cas, és una qüestió judicial, perquè el jutjat ho va arxivar. Ha tacat el bon nom de la Policia Nacional, que és la garantia de llibertat i seguretat de tots els espanyols", ha denunciat Zoido.