El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha titllat avui d'"infamant" el discurs del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en el dia d'homenatge a les víctimes de l'atemptat d'Hipercor en el seu 30è aniversari, en el qual va aprofitar per parlar del referèndum.

En una entrevista a Antena 3, Zoido ha qualificat de "desafortunades" les paraules de Puigdemont pronunciades a l'acte, en el qual va cridar a "persistir" en el procés sobiranista català i va al·ludir a la "persistència" que hi va haver en el combat contra ETA.

Zoido ha criticat que utilitzi la mateixa "pressió" de la lluita contra ETA per "declarar el procés unilateral de referèndum en el qual s'ha ficat per vulnerar la llei" i que, segons el seu parer, és "il·legal" i no es durà a terme. Això no obstant, si acaba celebrant-se aquesta consulta independentista el pròxim 1 d'octubre, Zoido ha assegurat que "l'Estat té les armes des del punt de vista legal per paralitzar-lo".

Obsessió

També ha esmentat que les esbroncades que va rebre Puigdemont en un dels actes són conseqüència d'estar "ficat en una obsessió pel procés" i s'ha pronunciat en relació amb les queixes del conseller d'Interior, Jordi Jané, sobre la falta de resposta del ministre a la convocatòria d'una Junta de Seguretat de Catalunya.

Zoido ha anunciat que va mantenir fa dies una reunió amb Jané i amb Puigdemont al respecte, ha reiterat que les converses estan a sobre la taula per tancar una data i ha demanat que no es "polititzi la seguretat".

"No val la pena que qüestions de seguretat es vegin immerses en aquest procés tan estrany, estrany perquè algú vulgui vulnerar la llei per separar-se del país", ha afegit.