El ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, ha assegurat aquest dimecres que “no pot assistir” a la Junta de Seguretat convocada unilateralment pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, pel pròxim 3 de juliol, perquè té una reunió amb ministres de l’Interior de tres països que limiten territorialment amb l’Estat, però l’ha instat a assolit un acord amb un ordre del dia per a una altra data "i celebrem la Junta de Seguretat”.

Segons Zoido, malgrat que la Junta de Seguretat no es reuneix des del 2009, ara “està en negociacions amb el conseller Jordi Jané per poder arribar a un acord en l’ordre del dia i fixar-la, però no es pot fer d’una manera unilateral”.

Amb tot, l'anunci de Zoido és en part una rectificació, ja que fins al moment no havia reaccionat a les cinc peticions del Govern català i només ho ha fet un cop hi ha hagut la data fixada. Aquest pas ha anat acompanyat de l'enviament d'una carta a Jané per intentar renegociar-la, com avança El Nacional.

El ministre ha fet aquestes manifestacions en resposta a una pregunta del portaveu adjunt d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, que li ha demanat la dimissió per “miserable”. Segons Rufián, l’executiu de Rajoy no ha convocat la Junta ni permet una promoció de 500 Mossos “simplement perquè no li agrada com voten els catalans”.