El ministre d'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha participat avui a Vitòria en la reunió de la Junta de Seguretat del País Basc, el mateix organisme que Catalunya reclama que es convoqui des de l'any 2009. El titular d'Interior no ha amagat la satisfacció per la reunió i el resultat, que ha publicitat generosament a través del seu compte de Twitter.

El conseller, Jordi Jané, igual com van fer els seus predecessors, ha emplaçat repetidament el ministeri a reunir la Junta de Seguretat, el principal òrgan de coordinació policial entre l'executiu espanyol i la Generalitat. Des de la conselleria s'ha alertat que aquesta coordinació policial resulta especialment urgent arran l’alarma terrorista, que fa dos anys i mig que està a nivell 4 sobre 5. A més, el retard en la convocatòria, manté pendent de pagament gairebé 500 milions d’euros relatiu a l’increment de plantilla dels Mossos.

En el cas d'Euskadi, que el mes passat va aconseguir una rebaixa de 500 milions en el cupo a canvi del vot del PNB a favor dels pressupostos del Govern de Mariano Rajoy, ha tingut aquest dimecres la seva trobada, que ha estat àmpliament esbombada pel ministre. L'últim cop que s'havia reunit va ser l'any 2012. Tan bon punt s'ha enfilat a l'avió, Zoido ha informat del seu programa basc.

El ministre ha seguit actualitzant la informació amb l'arribada a Vitòria.

I, per si a algú no li havia quedat clar, hi ha tornat quan es dirigia a la reunió des de la Plaça de la Constitució de Vitòria.

La cirereta ha estat l'acord final: "més participació i coordinació entre els cossos de l'Estat i l'Ertaintza".