El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha demanat al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que s’enviïn menys “cartetes” i es dediquin a “celebrar reunions per buscar una sortida a la situació de Catalunya”.

En un vídeo penjat al canal de Youtube del PSC, Iceta ha criticat l'intercanvi de cartes entre els dos presidents “ara s’envien cartetes, quan el que haurien de fer és reunir-se i trobar una solució que ens tregui d’aquest carreró sense sortida”.

Iceta ha criticat les postures dels dos presidents, ha advertit a Puigdemont que un referèndum il·legal "no és la solució" i també ha avisat a Rajoy que la solució tampoc és tancar-se “exigint l’estricte compliment de la llei”. En aquest sentit, Iceta ha reivindicat la proposta del seu partit d’arribar a un acord que després es pugui votar. “Seguirem treballant sense defallir per evitar un xoc de trens”, ha conclòs Iceta.

En aquest mateix vídeo, Iceta també ha parlat de la victòria de Pedro Sánchez a les primàries socialistes. Iceta ha felicitat els militants socialistes pel desenvolupament de la jornada de les primàries i ha declarat que l’elecció de Sánchez pot contribuir a trobar una solució a la realitat catalana.