Noves adhesions de cares conegudes al manifest internacional "Let Catalans Vote", que ja suma mig centenar de signatures a favor que els catalans puguin decidir el seu futur en un referèndum.

Després que al maig s'hi sumessin noves personalitats internacionals com l’actor nord-americà Viggo Mortensen i el polític irlandès Gerry Adams, a banda de nous premis Nobel com Rigoberta Menchú —ja en són sis que subscriuen el manifest—, ara s'hi han afegit figures tan conegudes com l'artista japonesa, cantant i activista per la pau Yoko Ono Lenon o l'exfutbolista Hristo Stòitxkov.

Però aquests no són els únics. També han subscrit el manifest personalitats destacades del món polític internacional com l'exsecretari d’estat del Ministeri de Finances d’Alemanya i excap de la UNCTAD (Conferència de les Nacions Unides sobre Comerç i Desenvolupament), Heiner Flassbeck, el pare de la Constitució d'Eslovènia, Peter Jambreck, i l'exdiputat de Syriza i professor d’economia a la Universitat de Londres, Costas Lapavitsas.

A banda d'ells, el cantautor anglès, compositor de rock i activista pels drets humans Peter Gabriel, la premi Nobel de la Pau Jody Williams, l'exfutbolista i actor francès Éric Cantona i el cantautor de la Nueva Trova Cubana, Silvio Rodríguez Domínguez.

El manifest remarca que "la millor forma de resoldre les disputes internes legítimes és emprar les eines de la democràcia", i fa una crida al govern espanyol i les seves institucions perquè "treballin junts amb els seus homòlegs catalans per permetre que els ciutadans de Catalunya puguin votar sobre el seu futur polític i, posteriorment, estableixin negociacions de bona fe basades en el resultat".

A banda d'això, l'escrit també fa notar que "impedir que els catalans votin sembla contradir els principis que inspiren les societats democràtiques".