El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assegurat aquest dimecres que la convocatòria electoral pot ser una solució perquè Catalunya, dins d'Espanya, abordi les reformes que necessita el país i en les que el problema territorial no se circumscriu a Catalunya.

Puig, que ha visitat la Fira de Tots Sants de Cocentaina, ha opinat que l'"embús" en la situació política no se soluciona només amb unes eleccions, sinó que s'han de buscar fórmules d'entesa dins de la legalitat. "No crec que la sortida sigui més frontisme, ha d'haver més ponts de diàleg", ha manifestat Puig. El problema territorial no és sol de Catalunya perquè el País Valencià també "exigeix" un finançament just i una reforma de la Constitució que atengui l'interès general de les Comunitats Autònomes, ha afirmat.

"Creiem que aquí s'ha iniciat una via que pot contribuir a tenir altres quaranta anys de prosperitat, altres quaranta anys de diàleg i de pau", ha declarat. El president de la Generalitat Valenciana ha indicat que totes les actuacions dels últims temps del Govern de Catalunya són "millorables", però ha afegit que d'alguna manera s'està tornant a la normalitat i hi ha una convocatòria electoral que és "una molt bona decisió que s'ha pres per intentar desbloquejar la qüestió".