El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, s'ha imposat al seu rival Rafa García, alcalde de Burjassot, a les primàries a secretari general del PSPV, celebrades aquest diumenge. Així es desprèn de les dades del recompte ofertes pel partit. D'aquesta manera, Puig ha evitat el problema que hauria suposat presidir el Consell però perdre la secretaria general de la formació.

Estaven cridats a votar un total de 18.276 militants socialistes. Amb gairebé 11.000 vots escrutats, l'actual secretari general dels socialistes valencians obtindria el 57,9% dels vots, mentre García n'aconseguiria el 41%. La candidatura de Puig s'hauria imposat a València capital i a Alacant, mentre García ho hauria fet a Castelló.

Aquests resultats són molt diferents als del 21 de maig, a les primàries a la secretaria general del PSOE. Pedro Sánchez, amb qui s'identifica Rafa García, va imposar-se amb el 63% dels vots, enfront del 28,2% de Susana Díaz, a qui va donar suport Ximo Puig. Patxi López va recollir el 8,7% dels sufragis.

Després d'aquest procès de primàries molt competit, Ximo Puig serà confirmat com a secretari general en el 13è Congrés Nacional del PSPV, que se celebrarà entre el 28 i el 30 de juliol a Elx (Baix Vinalopó).