Chacón ha demanat el vot reivindicant la feina feta al País Valencià / Pilar Carracelas

El president de la Generalitat Valenciana també es vol independitzar: "Visca la independència! Catalans i valencians podríem anar tots junts a per la independència... per la independència de Mariano Rajoy!"

Ximo Puig ha mostrat així el seu suport a tots els que estan descontents amb el tracte del Govern central. Ha recordat que el País Valencià també té problemes d'infrafinançament –acaba de cobrar aquesta setmana el romanent del Fons de Liquiditat Autonòmica–, i ha apel·lat a la fraternitat per fer fora el PP de la Moncloa.

En aquest sentit, ha volgut treure legitimitat a les queixes del Govern català sobre el cobrament del FLA, perquè, ha recordat, Convergència i Unió va votar amb el PP la llei d'Estabilitat Pressupostària que posava topall al sostre de dèficit autonòmic.

Artilleria autonòmica

El PSC ha tret en pocs dies l'artilleria basca i valenciana per reivindicar la singularitat del seu projecte federal. Dilluns va ser la presidenta d'Andalusia Susana Díaz, dijous va ser l'exlehendakari Patxi López i divendres el número 7 de la llista de Pedro Sánchez, Eduardo Madina. Dissabte el convidat d'honor ha estat el president valencià, en un acte amb unes 300 persones al port de Tarragona.

Puig ha fet una crida a "no aixecar fronteres al Sénia", que, diu, pels valencians "és un símbol de pau, de llibertat i de coses en comú", i a "cosir Espanya des de la singularitat i la igualtat de drets". "Els valencians us estimem", ha afegit.

Patriotisme

Al míting, que ha encetat l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, la candidata del PSC, Carme Chacón, ha reivindicat la feina feta al País Valencià i l'ha pres com a exemple de canvi. "Ser patriota no són himnes ni banderes. Ser patriota és posar ciutats com Tarragona a l'avantguarda del món", i ha reivindicat infraestructures com el Corredor Mediterrani o el Barcelona World, que ha anomenat "complex turístic d'oci".

Tarragona és una de les ciutats bandera del PSC, que va resistir l'envit de les forces municipalistes i independentistes i de Ciutadans a les eleccions municipals, però que va ser superada a les eleccions catalanes per Junts pel Sí i Ciutadans.

Foto de portada: Efe