L’ex-alcalde i president del Grup Municipal de CiU a l'ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, ha reaccionat aquesta tarda a l'arxivament de la querella contra Jorge Fernandez i De Alfonso de part del Suprem. Trias ha lamentat que s'arxivi la querella, però ha assegurat que "tothom ja ha escoltat Fernández Díaz, i el que hi diu, confirma la seva deshonestedat i voluntat de fer mal”.

Trias també ha considerat que, més enllà del recorregut judicial i que es pugui considerar delicte el que va fer, és una “vergonya” que l’exministre avui encara sigui diputat i president d’una comissió del Congrés dels Diputats
 
El Tribunal Suprem ha decidit arxivar la querella que el mateix Trias, juntament amb el Partit Demòcrata (PDECat), van presentar contra l’ex-ministre Jorge Fernández Díaz, i l’ex-director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, per violació de secrets, prevaricació i malversació de fons públics, després de conèixer-se les gravacions en què presumptament conspiraven contra polítics catalans. 
 
En opinió de Xavier Trias, “més enllà del recorregut judicial de les denúncies, i que es pugui considerar delicte o no el que va fer, el que de veritat trobo una vergonya és que Fernández Díaz avui encara sigui diputat, que vol dir que el seu partit li manté la confiança i, fins i tot, presideixi una comissió del Congrés dels Diputats”. 
 
El passat 1 de setembre, Xavier Trias i el Partit Demòcrata van presentar davant el Tribunal Suprem una querella criminal contra el ministre d’Interior i l’exdirector de l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAF), a partir de la revelació periodística del contingut de dues converses entre tots dos.

La querella es va presentar per revelació de secrets i informació confidencial per part del director de l’OAF, i també per revelació de secrets i informació confidencial per part del Cos Nacional de la Policia, amb l’afegit que a la informació que havia transcendit hi havia calúmnies i falsedats. La querella també acusava Fernández Díaz i de Alfonso de prevaricació, per una investigació injustificada amb la intenció de fer mal políticament; i de malversació de fons per les despeses per dur a terme aquestes investigacions.