"Amb això no em representen". Així de clar ho ha dit el socialista i exconseller de Governació de la Generalitat Xavier Sabaté, fent referència a la moció que el seu partit va presentar divendres passat contra el referèndum a l'Ajuntament de Tarragona. La queixa l'ha fet pública mitjançant una piulada al seu compte de Twitter.

Sabaté assegura que no se sent representat amb la moció contra el referèndum presentada pel PSC, que finalment es va aprovar amb el suport del PP i Ciutadans. L'exconseller també es queixa d'una altra actitud del seu partit: quan l'octubre de 2015 es va presentar a l'Ajuntament de Tarragona una moció perquè s'anul·lés la sentència de mort contra l'expresident Lluís Companys, els socialistes van votar-hi en contra, igual que el PP i Ciutadans. 

La moció contra el referèndum, que es va aprovar divendres passat, va causar molt de rebombori a la ciutat. Un grup de manifestants, convocats per l'ANC de Tarragona i Òmnium Cultural Tarragona, es va concentrar a la porta del consistori sota el lema "Ballesteros, posa urnes".