Un grup de diputats de diferents partits al parlament de Westminster han presentat una moció expressant el seu suport i reconeixement a la celebració de Sant Jordi a Catalunya. El text destaca que la Diada “ara se celebra arreu del món” amb més de “150 activitats organitzades per voluntaris en més de 50 països” i parla dels actes que des de fa anys s’organitzen per Sant Jordi al Borough Market de Londres.

La moció també indica que el 23 d’abril es venen “més d’un milió i mig de llibres i més de sis milions de roses a Catalunya”, pel que “la cambra elogia aquest festival d’amor i literatura en què la gent intercanvia llibres i roses”, diu el text.

Els impulsors de la proposta, que ara podran firmar tots els parlamentaris que així ho vulguin, són els diputats del Partit Nacionalista Gal·lès, Plaid Cymru, Hywel Williams, Jonathan Edwards i Liz Saville Roberts i el diputat del Partit Nacional Escocès, George Kerevan.

Justament, aquest grup de diputats britànics ja van debatre aquest passat dimecres sobre la qüestió catalana i van reclamar al president espanyol, Mariano Rajoy, que deixi als catalans votar.