El portaveu de la Comissió Europea (CE), Margaritis Schinas, ha indicat aquest dimarts que el tancament de pàgines web a favor del referèndum de Catalunya, com la clausura dilluns al vespre per part de la Guàrdia Civil de la web de l’ANC, es troba dins de la “legalitat”.

Preguntat per diversos periodistes a Brussel·les durant la roda de premsa diària a la Comissió Europea, el portaveu ha justificat que les mesures adoptades “han estat ordenades per jutges en un context específic” i ha reiterat que la Comissió no té “competències" ni "veu” quan es tracta de l’ordre constitucional d’un estat membre. “No podem improvisar competències que no tenim”, ha conclòs.

Davant la resposta de Schinas, diversos corresponsals internacionals han preguntat al portaveu si el tancament de webs o la persecució a mitjans de comunicació, “independentment de si és pel referèndum”, no és “un atac a la llibertat d’expressió”. En aquest sentit, fins i tot han comparat les actuacions de les autoritats espanyoles a Catalunya amb Turquia.

Amb tot, Schinas no s’ha volgut pronunciar i ha dit que “tothom és lliure de tenir la seva opinió al respecte”.