Dues setmanes més tard que Vueling expulsés dues passatgeres per parlar en català, ara la companyia admet haver-ho fet, però ha denegat retornar els diners del bitllet a les dues clientes.

Després que el comandant les fes fora de l'avió i les deixés a l'aeroport del Prat, elles van fer una queixa que l'aerolínia no ha respost fins ara i els ha transmès que "la denegació d’embarcament per part de la màxima autoritat en vol, el comandant, és contemplada en els protocols internacionals aplicables de l’aviació comercial i no comporta cap dret a compensació econòmica".

Segons Vueling, només estan obligats a fer les notificacions de seguretat en castellà i anglès i asseguren que els passatgers han d'atendre a les explicacions i elles no ho van fer quan es parlava de les sortides d'emergència. 

Ara, la companyia els ha dit que "la seva petició no pot ser atesa en tant que, d’acord amb la normativa vigent en terminis de seguretat en vol, els passatgers han de seguir les instruccions de la tripulació en tot moment, especialment aquells que estan asseguts a la sortida d’emergència, i que no va succeir en el seu cas".

Què va passar?

Una de les dues expulsades del vol és resident a Menorca, i quan ja era dins de l'avió una hostessa li va demanar que guardés una làmina de pintura al compartiment superior. La passatgera li va respondre amablement que sí, però que s'estava esperant que tothom desés les seves coses, ja que no volia arrugar la pintura. Tot seguit, l'hostessa li va contestar que li havia de contestar en castellà, i va preguntar-li si el problema era que no el parlava.

Aleshores, una de les noies que passava pel passadís va sortir en defensa de l'altra passatgera, recriminant a l'hostessa: "Li ha perdut el respecte a aquesta clienta. Ha d'entendre el català, fem un vol de Barcelona a Menorca". Després de l'incident, una altra hostessa els va dir a totes dues que el capità volia parlar amb elles.

Totes dues van anar-hi, i el capità, acompanyat per una parella de la Guàrdia Civil, els va dir que havien faltat al respecte a l'hostessa i que havien d'abandonar l'avió. I tot i que totes dues van al·legar que només havien parlat en català, el capità les va fer fora dient que la "decisió era ferma".